De Efteling

Efteling Park - Kaatsheuvel

Europalaan 1
5171 KW
Kaatsheuvel
www.efteling.com

Het Efteling park is het best bekende pretpark binnen Nederland en kan ook in het buitenland op veel fans rekenen. Het attractiepark is geopend op 31 mei 1952 met destijds niet meer dan enkel een paar trapveldjes, theehuis, speeltuin en het sprookjesbos met een aantal sprookjes. Het park kreeg destijds gezicht door ontwerpen die Anton Pieck maakte. Hij stond bekend als een zeer romantische tekenaar en dit zie je nu nog steeds terug in De Efteling waar veel herkenbare stukken van Anton Pieck te zien zijn.

In 1992 ontving de Efteling de IAAPA Applause Award voor het beste pretpark ter wereld nadat het in 1972 al eens tot Europa's beste gekroond was. In 2005 kreeg het park de THEA Classic Award. Dit is een lifetime achievement award in de entertainmentwereld waarbij de Efteling het tweede park is die deze prijs in ontvangst mag nemen.

Het Efteling park is gedurende de jaren steeds verder uitgebreid. Het park is nu een ideale bestemming voor daguitjes met het hele gezin. Ga op ontdekkingstocht door het wonderschone Sprookjesbos en ontmoet Doornroosje, Langnek, Klein Duimpje en tal van andere bewoners, of vier het feestje van de vliegende Fakir. Droomvlucht, de meest bekende attractie, voert je mee naar elfen en trollen en Villa Volta zet je wereld op z'n kop. Ben je klaar voor sensatie? Stap dan in voor een duizelingwekkende rit in de Python, Vogel Rok of De Vliegende Hollander! De wereld vol avontuur, spanning en sprookjes blijft altijd verrassen. Wanneer u op onze camping verblijft is de Efteling een absolute aanrader!

Het Efteling park kent een speciale en kenmerkende opzet. Het park is namelijk onderverdeeld in rijken: Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en Ruigrijk. Deze rijken kennen ieder hun eigen sfeer en een bepaald soort attracties en toch vormen alle rijken samen een geheel.

Het Efteling park is 4 seizoenen per jaar open. Zo kunt u genieten van het park in alle seizoenen en kunt u zelf kiezen wanneer u het park wilt bezoeken.

Bezoek tijdens het familie uitje het Sprookjesbos en de verschillende shows in het park. Kijk uw ogen uit in Droomvlucht en bent u al de strijd aangegaan in Joris en de Draak, de nieuwe houten racer-achtbaan? Dan heeft u kunnen ervaren hoe snel deze racer-achtbaan gaat, namelijk tot wel 75 km/u.

Nieuwe sensatie van 2011 Raveleijn

Bezoek de nieuwe spectaculaire parkshow Raveleijn en word toeschouwer van dit groots spektakel!

Kijk voor meer informatie over de prijzen en entree op www.efteling.com