Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen - Biezenmortel

Oude bosschebaan 11
5074 RC
Biezenmortel
www.nationaalpark.nl

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen en De Brand samen met kleine andere gebieden een nationaal park.

Het park is zeer gevarieerd. Kenmerkend zijn de stuifzanden, die op zo'n uitgestrekte schaal nergens anders in Noordwest-Europa voorkomen. Ten zuiden van de droge duinen ligt het vochtige beek- en moeraslandschap De Brand. Rondom het stuifzandgebied liggen uitgebreide bossen zoals Landgoed Plantloon met zijn oude statige lanen en karakteristieke boerderijen. Ook landbouwgebied het Hengstven ligt in het nationaal park en wordt nu zo beheerd dat de natuur meer kansen krijgt.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kent meerdere ingangen. Zes van deze ingangen zijn zogenaamde hoofdpoorten. Hoofdpoorten zijn recreatieve ondernemingen waar onder andere folders van het park verkrijgbaar zijn. Bij elke hoofdpoort is parkeergelegenheid.

Zes Hoofdpoorten 

De zes hoofdpoorten zijn Restaurant De Roestelberg, Herberg De Drie Linden, Cafe/terras De Klinkert, Herberg Manege van Loon, Landgoed Bosch en Duin, Uitspanning De Rustende Jager.  

Veel plezier in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen!